WONDEREN, voordracht door drs. Désirée Krikhaar en een bezoek aan de gelijknamige tentoonstelling, beide in het Museum Catharij-neconvent te Utrecht.

28 maart 2020

Museum Catharijneconvent te Utrecht

LET OP: locatie Museum Catharijneconvent te Utrecht

WONDEREN, voordracht door drs. Désirée Krikhaar en een bezoek aan de gelijknamige tentoonstelling, beide in het Museum Catharijneconvent te Utrecht. Tijdschema: Inloop met koffie/thee vanaf 13.30 uur, aanvang lezing 14.00 uur, bezoek tentoonstelling vanaf 15.15 uur.

Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Weergeven van wat zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt om hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging heeft zeer spannende en ontroerende kunst opgeleverd, van Rembrandt tot Mondriaan en Abramovich. Voor deze  tentoonstelling van 27 februari tot 23 augustus 2020 heeft het Caharijneconvent de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties samengebracht.

Voor de Vrienden van de Orthodoxe Kunst en de Brediusstichting zal Désirée Krikhaar vooraf ter plaatse een lezing houden. Daarbij zal zij in het bijzonder de beleving van wonderen in onze westerse christelijke cultuur belichten ten opzichte van wonderen in de Orthodoxe cultuur.

Désirée Krikhaar is kunsthistorica. Haar belangstelling gaat vooral uit naar kunst in het oosters-christelijke cultuurgebied. Désirée is een zeer gewaardeerde gastconservator voor bijzondere tentoonstellingen – o.a. in Museum het Catharijneconvent – een enthousiaste vertelster en schrijfster van boeken en artikelen over orthodoxe kunst.

Aanmeldingen graag zo spoedig mogelijk. Kosten voor deelname: de entreegelden voor het museum.