Cursus icoonschilderen

07 juni 2021 - 15 juni 2021

Icoonschilderen, cursus o.l.v. de Roemeense icoonschilder Cristinel Pâslaru.

Het onderwerp van deze cursus is de icoon van de h. Johannes van het zwijgen.

Al vanaf haar oprichting organiseert de A.A. Brediusstichting eenmaal per jaar een intensieve cursus icoonschilderen. Al geruime tijd wordt deze cursus gegeven door de uit Iaşi, Roemenië, afkomstige icoonschilder Cristinel Ioan Pâslaru. Het aantal aanmeldingen is al zo hoog dat de cursus zeker door zal gaan.

Cristinel Pâslaru kreeg zijn opleiding tot icoonschilder in de Byzantijnse traditie aan de Faculteit voor Theologie in Iaşi. Sinds 2000 zet hij zich als icoonschilder in voor de oecumene. Pâslaru schildert iconen in opdracht van privépersonen en van kerken en kloosters in Roemenië en vooral in Engeland. Zijn werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen. Hij geeft cursussen icoonschilderen in Roemenië, Engeland en Nederland.

De cursisten worden op maandag 7 juni tussen 17.00 en 18.00 uur verwacht voor de eerste kennismaking en de voorbereiding op de cursus. Op 15 juni wordt de cursus rond 19.00 uur na de avondmaaltijd afgesloten.

Kosten voor deelname, inclusief alle maaltijden en exclusief materialen en overnachtingen, € 380,-. Voor overnachtingen in of in de buurt van het kasteel geldt een gemiddelde prijs van € 20 p.p. per nacht.

De cursus icoonschilderen 2019 kan doorgang vinden bij een minimum aantal deelnemers van acht.