ONDER VOORBEHOUD: kertsconcert

26 december 2020

Kerstconcert met Lauretta Bloomer, piano, en Michael Gieler, altviool. Het programma kunt u later in het jaar inzien op onze website.

De Engelse Lauretta Bloomer studeerde piano aan het Royal College of Music in Londen en kamermuziek aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Als soliste en kamermuziekspeelster verwierf zij verschillende prijzen en onderscheidingen. Zij nam deel aan het winterprogramma van de School of Fine Arts in Banff in Canada en speelde op het Festival voor contemporaine muziek in Sigüenza in Spanje. In Europa en de Verenigde Staten trad zij op met verscheidene vocale en instrumentale solisten, onder wie twee Ierse prijswinnaars. Lauretta heeft cd’s en radio-opnamen gemaakt in Ierland, Nederland, Oostenrijk en Engeland. Zij trad op in de Purcell Room op de South Bank in Londen en is regelmatig te horen in verschillende belangrijke concertzalen in Nederland, zoals het Concertgebouw en De Doelen. Daarnaast speelt ze met diverse Nederlandse orkesten, o.a. de Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Michael Gieler (Oostenrijk, 1966) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen en maakte als tiener al deel uit van een professioneel strijkkwartet. Na zijn studie in Wenen ontving hij van de Herbert von Karajan Stichting een beurs om altviool te studeren aan de Orkestakademie van de Berliner Philharmoniker. Sinds 1993 is Gieler soloaltist bij het Concertgebouworkest. Daarnaast speelt kamermuziek nog steeds een belangrijke rol in zijn leven. Hij is artistiek leider van twee concertseries met musici uit het KCO: de IJ-Salon in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Bijlmer Klassiek in het Bijlmer Park-theater. Ook is hij initiator van het International Bach Festival, dat in 2015 voor het eerst plaatsvond op Gran Canaria.

Een familiestichting stelde in 2010 een altviool, gebouwd door Carlo Antonio Testore (Milaan, 1745) via de Concertgebouworkest Foundation in langdurige bruikleen ter beschikking.

Entree € 15,-.