Kerstconcert met Hanneke Rouw, cello, en Masha Galperina, piano

26 december 2019

Hanneke Rouw(1987) begon op achtjarige leeftijd cello te spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende begon ze met de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven en veel inspiratie op kunnen doen tijdens gesprekken met internationaal vermaarde cellisten zoals Stephen Isserlis en Anner Bijlsma. Naast haar muziekstudie volgde ze een opleiding biologie aan de Landbouw-hogeschool in Wageningen.

In het afgelopen seizoen toerde Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van o.a. Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo en Brahms. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Hanneke speelt op een Duitse cello uit het begin van de 20e eeuw. Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina(1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf haar 6jaar volgde ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde waar ze les kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 rondde ze haar opleiding af met een 9,5 met onderscheiding. Tijdens haar master heeft ze tevens gestudeerd bij Frank Peters. Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs op het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Masha volgde masterclasses bij meerdere toppianisten. Daarnaast nam ze deel aan verschillende festivals in Nederland en Engeland. Ze soleerde bij het Symfonia Jong Twente, het Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.

Naast haar conservatoriumstudie studeerde Masha wiskunde en economie en is nu niet alleen actief als pianiste maar tevens als monetair beleidsadviseur bij De Nederlandsche Bank.

Entree € 15,00

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail: brediusstichting@outlook.com