Geannuleerd: INTENSIEVE CURSUS ICOONSCHILDEREN o.l.v. de Roemeense icoonschilder Cristinel Ioan Pâslaru

Datum
02 juni 2020 - 09 juni 2020
Hele dag

Locatie
Kasteel Hernen


Al vanaf haar oprichting organiseert de A.A. Brediusstichting eenmaal per jaar een intensieve cursus icoonschilderen. Al geruime tijd wordt deze cursus gegeven door de uit Iaşi, Roemenië, afkomstige icoonschilder Cristinel Ioan Pâslaru.

Cristinel Pâslaru kreeg zijn opleiding tot icoonschilder in de Byzantijnse traditie aan de Faculteit voor Theologie in Iaşi. Sinds 2000 zet hij zich als icoonschilder in voor de oecumene. Pâslaru schildert iconen in opdracht van privépersonen en van kerken en kloosters in Roemenië en vooral in Engeland. Zijn werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen. Hij geeft cursussen icoonschilderen in Roemenië, Engeland en Nederland.

Gedurende deze week concentreren de deelnemers zich op de icoon van de h. Johannes van het zwijgen (afbeeldingen van deze icoon worden toegestuurd). De cursisten wordt gevraagd 1 paneel formaat A4 mee te brengen. Voor deze icoon werkt Pâslaru details uit van de elkaar opvolgende fasen in het schilderproces.

De cursisten worden op dinsdag 2 juni tussen 17.00 en 18.00 uur verwacht voor de eerste kennismaking en de voorbereiding op de cursus. Op 9 juni wordt de cursus rond 19.00 uur na de avondmaaltijd afgesloten.

Kosten voor deelname, inclusief alle maaltijden en exclusief materialen en overnachtingen, € 380,-. Voor overnachtingen in of in de buurt van het kasteel geldt een gemiddelde prijs van € 20 p.p. per nacht.

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail: brediusstichting@outlook.com

Terug naar agenda