Donateursconcert, door violist Maxime Gulikers en pianiste Andrea Vasi

Datum
06 februari 2022
14:02 - 16:02


Donateursconcert, gespeeld door violist Maxime Gulikers en pianiste Andrea Vasi.

Maxime Gulikers studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin. In 2015 vervolgde hij zijn studie aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Antje Weithaas. Inmiddels heeft hij die afgerond met zijn masterdiploma. De studie in Berlijn werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Bernhard Cultuurfonds en een stipendium van de DAAD, de ‘Deutsche Akademische Austauschdienst’.

Maxime bezocht veel masterclasses bij vermaarde pedagogen (o.a. Anner Bijlsma, Olivier Charlier, Miriam Fried en Eberhard Felz) en won talloze prijzen bij nationale en internationale vioolconcoursen. In 2019 werd hem de begeerde ‘Anton Kersjes Vioolprijs’ uitgereikt. Als solist speelde hij met gerenommeerde orkesten uit Rusland (o.a. Tchaikovsky, Bruch, Mozart) en uit Nederland (o.a. Sibelius, Dvořák, Bach, Vivaldi).

Andrea Vasi groeide op in een Roemeens-Nederlands gezin. Ze begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, en werd vier jaar later toegelaten op de ‘School voor Jong Talent’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze ook haar VWO-opleiding afrondde en later, onder leiding van prof. Ellen Corver, haar bachelor- en masterdiploma met onderscheiding behaalde. Op veertienjarige leeftijd, won zij de 1e prijs, de persprijs en de publieksprijs tijdens de nationale van het Prinses Christina Concours (als duo met violiste Sumire Hara) en naar aanleiding hiervan trad zij op in Carnegie Hall, New York. Twee jaar later won ze weer, nu als duo met violist Noa Eyl, en weer mocht ze optreden in Carnegie Hall en dit werd gevolgd door de televisieserie ‘Jonge mensen op weg naar het concertpodium’, dat werd gepresenteerd door Antonie Kamerling. In hetzelfde jaar, 2006, was zij finalist van het Steinway Concours in het Concertgebouw Amsterdam. In 2012, 2014 en 2015 won zij, samen met sopraan Ellen Valkenburg, respectievelijk het ‘Musico Liedconcours’, het ‘Internationaal Vocalisten Concours’ te ’s-Hertogenbosch en de ‘Student Lied duo competition’ in Enschede.

Andrea maakte tournees door Frankrijk, België, Zwitserland, Liechtenstein, de VS, Canada, India en Argentinië. Zij was speciale gast op o.a. het Gergiev Festival en het Grachtenfestival, en speelde een aantal malen met het ASKO|Schönberg ensemble.

Andrea is een hartstochtelijk pianiste en als zeer gedreven docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Entree gratis voor donateurs.

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail: brediusstichting@outlook.com

Terug naar agenda