NIEUWE DATUM: Donateursconcert

Datum
28 maart 2021
11:03 - 13:03


donateursconcert, gespeeld door pianiste Andrea Vasi, waarschijnlijk als duo met een violiste. (Zie t.z.t. onze site voor meer info.)

Andrea Vasi groeide op in een Roemeens-Nederlands gezin. Ze begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, en werd vier jaar later toegelaten op de ‘School voor Jong Talent’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze ook haar VWO-opleiding afrondde en later, onder leiding van prof. Ellen Corver, haar bachelor- en masterdiploma met onderscheiding behaalde. Op veertienjarige leeftijd, won zij de 1e prijs, de persprijs en de publieksprijs tijdens de nationale van het Prinses Christina Concours (als duo met violiste Sumire Hara) en naar aanleiding hiervan trad zij op in Carnegie Hall, New York. Twee jaar later won ze weer, nu als duo met violist Noa Eyl, en weer mocht ze optreden in Carnegie Hall en dit werd gevolgd door de televisieserie ‘Jonge mensen op weg naar het concertpodium’, dat werd gepresenteerd door Antonie Kamerling. In hetzelfde jaar, 2006, was zij finalist van het Steinway Concours in het Concertgebouw Amsterdam. In 2012, 2014 en 2015 won zij, samen met sopraan Ellen Valkenburg, respectievelijk het ‘Musico Liedconcours’, het ‘Internationaal Vocalisten Concours’ te ’s-Hertogenbosch en de ‘Student Lied duo competition’ in Enschede.

Andrea maakte tournees door Frankrijk, België, Zwitserland, Liechtenstein, de VS, Canada, India en Argentinië. Zij was speciale gast op o.a. het Gergiev Festival en het Grachtenfestival, en speelde een aantal malen met het ASKO|Schönberg ensemble.

Andrea is een hartstochtelijk pianiste en als zeer gedreven docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Entree gratis voor donateurs.

In verband met de door de Coronaregels beperkte hoeveelheid plaatsen verzoeken wij u hiervoor per e-mail, met vermelding van uw telefoonnummer, bij ons aan te melden.

brediusstichting@outlook.com

Terug naar agenda