DONATEURS-KOFFIECONCERT ‘EAST MEETS WEST: EEN MUZIKALE REIS VAN WESTERSE LYRIEK NAAR OOSTERSE HARTSTOCHT’ Sander Leeuwenburgh, piano.

Datum
04 februari 2024
00:02


Aanvang 11.00 uur

Speciaal voor de Brediusstichting stelde pianist Sander Leeuwenburgh een bijzonder soloconcert samen dat de luisteraar meeneemt op een muzikale reis van west naar oost en weer terug. Het westerse voorgerecht van dit solorecital bestaat uit diverse preludes (voorspelen) uit de westerse traditie (o.a. Bach-Siloti, Franck, Débussy en Chopin). Na deze lyrische westerse opening volgt een Russisch hoofdgerecht waarin de diepte van de Russische ziel op meeslepende wijze wordt verklankt door o.a. gedichten van Skrjabin, een nostalgische Sonata-Reminiscenza van Medtner en een prachtig verstilde etude van Rachmaninov. Om de cirkel rond te maken, volgt na deze oosterse hartstocht een opwekkend westers nagerecht bestaande uit klassiekers uit de Amerikaanse jazz-traditie.

Sander Leeuwenburgh (1977) begon op achtjarige leeftijd met het bespelen van het klavecimbel. Hij studeerde materiaalkunde aan de TU Delft en is sinds 2018 hoogleraar biomaterialen aan het Radboudumc in Nijmegen. Daarnaast studeerde hij piano bij Frank Peters aan het conservatorium in Arnhem, waar hij in 2005 cum laude afstudeerde. Hij volgde lessen en masterclasses bij o.a. Frank van der Laar, Igor Roma, Rian de Waal, Paul Komen, Vitaly Margulis (Freiburg) en Mūza Rubackytė (Parijs). Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in het laat-romantische Russisch repertoire, maar bekwaamt zich momenteel ook in de oude muziek bij klavecinist Pieter-Jan Belder.

Voor niet-donateurs is de entrée, inclusief koffie en thee, € 15,-

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail: brediusstichting@outlook.com

Terug naar agenda