BEZOEK AAN DE HISTORISCHE STAD KAMPEN EN HET IKONENMUSEUM ALDAAR.

Datum
29 september 2023
00:09


Voor het vierde jaar op rij blijkt de organisatie van een meerdaagse studiereis naar het buitenland een te hachelijke onderneming te zijn om op te nemen in ons programma. Het tijdsgewricht waarin we leven is eenvoudigweg te instabiel. Daarom is besloten een excursie van een dag in eigen land te organiseren en wel op vrijdag 29 september a.s.. De excursie voert ons naar Kampen. Met zijn fraaie torens, poorten en statige gevels vertoont Kampen een van de mooiste, beschermde stadsgezichten van Nederland. Onder leiding van drs. Désirée Krikhaar brengen wij onder meer een bezoek aan het Ikonenmuseum (Buiten Nieuwstraat 2) met de indrukwekkende iconencollectie van de Alexander Stichting voor Russisch-Orthodoxe  kunst.

Het programma voor die dag is als volgt:

11.00 uur: ontvangst met koffie en taart in het Ikonenmuseum

11.30 uur: welkomstwoord en inleiding door Evelien Jalving, directeur van het museum

11.45 uur: korte inleiding Désirée Krikhaar

12.00 uur: rondleiding museum onder leiding van Désirée Krikhaar

13.30 uur: broodjeslunch in Grand Café de Majesteit (vlakbij het museum)

14.45 uur: (facultatief) stadswandeling met gids door historisch Kampen

15.45 uur: afsluiting

De totale kosten voor die dag bedragen € 30,00 per persoon (met museumjaarkaart) en € 40,00 per persoon (zonder museumjaarkaart).

Wilt u zich voor 15 september opgeven voor de excursie als u wenst deel te nemen? U kunt zich  opgeven bij Victoria van Aalst, A.A. Brediusstichting, brediusstichting@outlook.com.

Terug naar agenda